Privat

Välkommen till min nya blogg!

Jag måste erkänna att jag är lite ambivalent, men jag får kasta mig ut i det.
Efter att ha varit en offentlig person hela mitt vuxna liv, har jag blivit väldig privat av mig.

En av konsekvenserna av att blivit så omskriven och omtalad i media genom åren, är att väldigt många tror de känner mig och anser sig veta vad jag är för person. Att löpsedlarna och rubrikerna oftast använt enbart mitt förnamn har nog också bidragit till detta.

Men vad de inte förstår, är att tidningar och veckopress (samma typ av journalistik) oftast skriver det de vill, kryddar sina artiklar med hårt vinklade rubriker samt försöker vinkla och porträttera olika människor utifrån ett narrativ och en önskad figur. Sanningen offras oftast på upplagornas och klickbetets altare.

Den största och starkaste reaktionen jag fick på min självbiografi ”Gud gav oss tio bud, jag har brutit nio av dem”, var uppskattningen av den brutala ärlighet jag valde att skriva om i boken.

Det var inte lätt, men nödvändigt.

För mig. Och för läsarna.
Det har varit överväldigande att få så mycket fantastisk respons!
Har nog aldrig blivit så överraskad som när meddelandet kom att boken blev nominerad som ”Årets bok” i Sverige av Storytel.

Den efterfrågan som efteråt har kommit när det gäller att få lära känna mig ännu bättre, och suget efter att läsa om hur mitt liv ser ut idag, har verkligen värmt mitt norska hjärta.

Har liksom aldrig tänkt så mycket på att mitt liv tydligen är mera händelserikt än många andras, därför att jag ju inte har så mycket att jämföra med..

Men det har såklart varit glädjande med de hundratals meddelanden där människor bett om ursäkt för den felaktiga bild de haft av mig genom åren. Så därför blir denna bloggen en typ av fortsättning på boken.

Jag kommer att dela med mig om allt från livet som ensamstående pappa, alla mina spännande projekt som är på gång och spännande personer jag möter, till jobbiga saker och känslor som även jag är tvungen att behöva hantera.

Och givetvis kommer jag här på bloggen även att bemöta medias alla spekulativa och lögnaktiga skriverier.

Men som jag ofta sagt genom åren, så blir det antingen bättre, eller också går det over!

För det är svårt att vinna över någon som aldrig någonsin ger sig.. Haha. Jag är en krigare som aldrig ger mig, och aldrig backar för något när jag vet att det är värt att kämpa för!

Tack för ditt besök här hos mig, och jag hoppas du hälsar på så ofta du kan!

Kram

Runar