Privat

Mitt liv blir film..!

Då kan jag meddela alla er som följer mig på mina olika sociala medier; Mitt liv blir nu en film!

I dagens www.aftonbladet.se avslöjas att Made by T, som drivs av Therese Anselmsson, har köpt filmrättigheterna till min självbiografi ”Gud gav oss tio bud, jag har brutit nio av dem”.

Filmbolagets arbetstitel är; ”Runar – en film om tro, hopp och krossad kärlek”

Manuskriptet som i skrivande stund håller på att utvecklas kommer att bygga på boken samt fördjupande intervjuer med mig och utvalda karaktärer.

Filmen börjar spelas in nästa sommar, och planerad biopremiär i Norge och Sverige är vinter/vår 2023.

Som jag berättade här igår, så har det varit en surrealistisk tid de senaste veckorna. När min agent Nathalie en dag i början av maj ringde och bad mig ställa in alla mina möten och komma hem till henne, så var jag ju givetvis tvungen att fråga ”Varför då? Jag är redan fullbokad idag”

Svaret som snabbt kom, trodde jag var årets ”busringning”;

”Filmproducenten som vill göra en film om ditt liv har kommit till stan så du måste komma!”

Orden var lika överraskande som overkliga. Aldrig någonsin har jag ens tänkt tanken att mitt liv skulle bli en spelfilm på Skandinaviens biografer. Men tydligen så överträffar verkligheten drömmen ibland… Så senaste veckorna har jag suttit i otaliga möten, telefoner och samtal med filmproducenten, skådespelare och agenter i hela Skandinavien. Det känns faktisk som om jag är ”Mitt i ett äventyr”!

Båda filmbolaget och jag har givetvis en ”drömcasting” som vi nu arbetar efter, och än så länge har inga av de fantastiska och välmeriterade skådespelare vi tillfrågat svarat ”nej…”

Givetvis kommer filmen innehålla en hel del saker och händelser som av olika skäl inte fick plats i boken. Det kommer med andra ord bli en spelfilm som innehåller en hel del drama, action, roliga scener samt romantik.

Senast nu på morgonen vaknade jag upp och var tvungen att åter igen titta på det undertecknade filmavtalet för att påminna mig om vad som nu faktiskt har dragits igång.

Jag tyckte att det var läskigt att skriva min självbiografi, men detta är om möjligt ännu värre! För på film blir ju allt så visuellt, påtagligt och ”på riktigt”

Här på min blogg kommer ni kunna följa filmens utveckling och få uppdateringar efter hand om vilka skådespelare som kommer spela olika nyckelroller i filmen, och mycket mera info om vad som händer bakom kulisserna.

Så nu förstår ni kanske varför jag varit så hemlighetsfull på senaste tiden. Men nu är det alltså offentligt.

Och självklart ännu mera läskigt.

Det är overkligt mycket spännande som händer i mitt liv just nu utöver filmen, men detta kommer jag givetvis återkomma till inom kort. Så välkomna att titta in här på min blogg med jämna mellanrum. 😊       

Önskar er en fantastisk dag!

/Runar

Filmen kommer bygga på min självbiografi